Общи условия за онлайн пазаруване

Уважаеми клиенти,

Моля, запознайте се внимателно с Общите условия за пазаруване в нашия онлайн магазин.

С настоящите общи условия се дефинират взаимоотношенията между ТЪРГОВЕЦА – „Де 5 Студио“ ООД и потребителите – купувачи на стоки, предлагани на сайта www.d5studio.net (САЙТЪТ) в реално време, при покупка чрез средство за комуникация от разстояние, без физически контакт между страните. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате с условията, изложени по-долу за ползването му от страна на „Де 5 Студио“ ООД.

САЙТЪТ предоставя възможност за покупка на стоки, избрани от потребителя, които ще бъдат доставени до посочен от него адрес в България.

В случай че не сте съгласни с ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, моля, не използвайте САЙТА за извършване на покупки.

ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да изменя по всяко време и по своя преценка, настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ. Изменените ОБЩИ УСЛОВИЯ влизат незабавно в сила и стават задължителни за ПОТРЕБИТЕЛЯ от момента на публикуването им на САЙТА.

С приемането на тези условия Потребителят заявява, че е на законна възраст и разполага с достатъчна правоспособност, за да бъде обвързан от тези Общи условия за продажба.

1. Кои сме ние

„Де 5 Студио“ ООД е дружеството, регистрирано в Търговския регистър на Република България с ЕИК 206739060 със седалище и адрес на управление в гр. София, бул. Симеоновско шосе 91.

2. Регистрация на потребител

За да закупите продукти онлайн, не е необходимо да се регистрирате като потребител на уебсайта. Покупки могат да се извършат без регистрация.

Регистрацията като потребител е безплатна и може да се завърши чрез раздела Създайте профил на самия уебсайт. В края на процеса на регистрация, потребителят ще получи имейл на посочения имейл адрес, потвърждаващ, че процесът е завършен успешно.

Потребителят ще има достъп до раздела за регистрирани потребители с потребителско име и парола. Потребителят може да намери полезна информация в своя профил, като статус на поръчка, предишни поръчки, предоставен адрес за доставка и/или данни за фактура.

Фирма „Де 5 Студио“ ООД има право едностранно и без предупреждение да прекрати правото на достъп на потребители с неправомерен достъп, при некоректно ползване на сайта или при нарушаване законите на Република България.

3. Процес на покупка

Със стартиране на своята покупка, клиентите сключват договор за онлайн продажба с фирма „Де 5 Студио“ ООД.

Процесът на покупка се състои от няколко стъпки – Избор на продукт/и, Въвеждане на данни за доставка и фактуриране, Избор на начин на плащане, Потвърждение.

С тази последна стъпка от покупката Вие сключвате договор за продажба от разстояние с фирма „Де 5 Студио“ ООД. Съгласно Закона за защита на потребителите договор от разстояние е всеки договор, сключен между търговец и потребител като част от организирана система за продажби от разстояние или предоставяне на услуги от  разстояние без едновременното физическо присъствие на търговеца и потребителя, чрез изключителното използване на едно или повече средства за комуникация от разстояние до сключването на договора, включително в момента на сключване на договора.

3. Начини на плащане

„Де 5 Студио“ ООД предоставя на своите клиенти следните възможности за плащане на поръчки:

а) Наложен платеж (плащане при доставка): За налични стоки на склад на стойност до 2000,00 лева (две хиляди лева) с ДДС имате възможност да поръчате избраните артикули с наложен платеж и да ги заплатите на куриера при получаване на поръчката.

б) Авансово плащане: За поръчка на налични артикули на стойност над 2000,00 лева с ДДС или за поръчка на неналични стоки, нашият екип ще се свърже с Вас на посочения имейл и телефон за уточняване на срок на доставка и потвърждаване на условията на доставка.

4.   Фактура

Ако желаете да Ви бъде издадена фактура за покупката, ще имате възможност да веведете необходимите данни по време на извършване на покупката. Фактурата ще бъде изпратена на електронната поща, която сте посочили при финализиране на поръчката Ви.

5. Условия и срокове на доставка

Доставки се извършват само в официални работни дни от понеделник до петък в часовете от 9:00 до 17:00 часа за района на гр. София. За всички останали градове в сила е работното време на куриерската фирма-доставчик. В момента „Де 5 Студио“ ООД ползва услугите на Еконт.

За поръчки на стойност над 400 лева доставката е безплатна.

а) Наличната стока на склад ще бъде изпратена по куриер към Вас до три работни дни след потвърждение на условията на доставка.

б) За стоки, които не са налични в склада ни в България в момента на покупката (при поръчка на артикули от Испания) – нашият екип ще се свърже с Вас на посочения от Вас имейл и/или телефон за уточняване на детайлите. Уговореният срок на доставка започва да тече след получаване на плащането по поръчката. Моля да имате предвид, че наличностите и сроковете на доставка са валидни в момента на изготвяне на офертата. При забавяне на плащането с повече от 5 работни дни, срокът на доставка би могъл да се удължи.

6. Отговорност за доставка

Потребителят придобива собственост върху закупените продукти, след пълното заплащане на договорената цена.

Всяка доставка се счита за извършена, веднага щом продуктът бъде предоставен на потребителя или на трето лице, упълномощено от потребителя. Отговорността за проверка на поръчката по време на доставката и подаване на оплаквания, които са обосновани, включително възможността за отказ от пакета, ако е бил отворен или има явни признаци за повреда.

„Де 5 Студио“ ООД не носи отговорност за всякакви кражби, грабежи, увреждания, повреди или загуби на продуктите, които възникват след доставката на продуктите до адреса за доставка на потребителя.

„Де 5 Студио“ ООД се освобождава от задълженията си за доставка, посочени в настоящите Общи условия, и отрича всякаква отговорност в случай на неплащане от страна на Потребителя, в съответствие с действащото законодателство.

7. Наличност

В случай че някой продукт стане недостъпен след направена поръчка, потребителят ще бъде информиран чрез имейл за анулирането на поръчката. „Де 5 Студио“ ООД не носи отговорност за грешки, причинени от недостъпност на услугите за трансфер на данни в интернет мрежата, които са извън контрола на фирмата.

8. Право на отказ и право на връщане

Според Закона за защита на потребителите, имате право да върнете стоките, които сте закупили от онлайн магазина, в рамките на 14 дни, считано от датата, на която Вие или друго лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките. Не е необходимо да посочвате причина за връщането.

За да упражните правото си на връщане на закупените стоки е необходимо да попълните онлайн формуляра ни link. Ние незабавно ще изпратим на електронната Ви поща съобщение за потвърждение на получаването на отказа, а наш представител ще се свърже с Вас за уточняване на детайлите.

Необходимо е да върнете стоките в добър търговски вид в оригиналната им опаковка на адреса, посочен от „Де 5 Студио“ ООД като адрес за връщане на стоки. Необходимо е заедно със стоките да върнете оригинален касов бон, доказателство за покупката. Транспортните разходи, свързани с връщане на стоките, е за сметка на клиента.

Възстановяване на сумата по върнатите артикули се извършва в рамките на 14 дни от датата на упражняване на правото на връщане и след проверка за добрия търговски вид и целостта на опаковката на артикулите. Заплатените суми за връщане, монтаж, демонтаж, транспорт и доставка не се възстановяват.

„Де 5 Студио“ ООД няма да възстановява стойността на артикули в следните случаи:

  • Артикули, върнати след 14-тия ден от закупуването им;
  • Повредени артикули;
  • Артикули с нарушена опаковка;
  • Артикули без опаковка;
  • Използвани артикули;
  • В случай че е бил закупен персонализиран продукт.

В случай че някой продукт пристигне в недобър търговски вид, „Де 5 Студио“ ООД си запазва правото да възстанови частично сумата на върнатия артикул или изцяло да откаже възстановяване на стойността му.

9. Дефектни продукти или продукти, повредени при транспорта

При получаване на поръчката Ви, моля да обърнете внимание на следните неща:

  • Дали опаковката е цяла и без следи от транспортни дефекти;
  • Дали броят на доставените пакети съответства на този в документа за доставка.

Ако установите някакви нередности при получаване на поръчката, молим да запишете върху документите „Прието с резерва“ и да опишете нередността, която сте забелязали. Ако продуктът е повреден по време на транспортирането, е от съществено значение да отбележите това в документа за доставка на превозвача.

Ако сте недоволни от състоянието на съответните продукти, моля да се свържете с нас чрез формата за контакт link.

10. Гаранция

Ако не е отбелязано друго, „Де 5 Студио“ ООД предоставя 2 години гаранция на всички продукти с марката Kave Home, считано от датата на закупуване на продукта. Гаранцията покрива единствено производствени дефекти и не се прилага в следните случаи:

  • Транспортни щети;
  • Повреди, възникнали при неправилна употреба на продукта;
  • Транспортиране на продукта без оригинална опаковка;
  • Изгаряния, разрези, протривания, гънки, драскотини или други повреди, причинени от животни или неправилна употреба на продукта;
  • Обработка с почистващи продукти или химикали (киселини, разтворители, бои, оцветители, амоняк, лакове или други агресивни продукти), непредназначени за третиране на покритието на съответния продукт;
  • Увреждане на цвета поради излагане на продукта на слънчева светлина или други източници на топлина;
  • Лични и/или материални щети, причинени от неправилните монтаж, употреба и поддръжка на продуктите.

11. Форс мажор

„Де 5 Студио“ ООД не носи отговорност за цялостното или частичното неизпълнение на условията на доставка в случаите на форс мажорни обстоятелства. Като такива се приемат: събития, извън контрола на „Де 5 Студио“ ООД, които правят изпълнението на задълженията невъзможни или практически неосъществими, предвид създалите се обстоятелства. Тези събития могат да обхващат, но не се ограничават до: войни, граждански бунтове, земетресения, пожари, експлозии, бури, наводнения и други бедствени метеорологични условия, пандемия, стачки, локаут, конфискация или други действия на правителствени органи.

12. Политика за защита на личните данни

Информацията, събирана по време използването на онлайн магазина се използва единствено за посочените цели и е в съответствие със законодателството на Република България. „Де 5 Студио“ ООД няма да предоставя информация за потребителите на трети лица без изричното съгласие на потребителите.

Приемайки общите условия на сайта, Вие се съгласяване да получавате маркетингови съобщения чрез каналите за комуникация, които сте избрали чрез SMS, Viber, email или в социалните мрежи, в които имате профили;

13. Обновяване на информацията в онлайн магазина

„Де 5 Студио“ ООД запазва правото си да поправя грешки или да обновява информацията относни стоки и услуги без уведомление. Това включва и не се ограничава само до наличности, описание на стоките и цени. Тези промени няма да засягат вече направени потвърдени и платени поръчки, които ще бъдат изпълнени съгласно вече договорените и потвърдени условия.

„Де 5 Студио“ ООД си запазва правото да променя цените на продуктите според пазарните условия и промени от страна на доставчиците на фирмата, без предварително уведомяване. Информацията в сайта може да съдържа технически неточности, разлики в цветовата гама, както и промяна в дизайна на продуктите, като за това „Де 5 Студио“ ООД не носи отговорност и Потребителят е наясно с риска!

14. Други

В случай на евентуално възникнал спор, неуреден с тези Общи условия, се взима под внимание действащия в момента Закон за защита на потребителите.