Връщане и замяна

Право на отказ и право на връщане

Според Закона за защита на потребителите, имате право да върнете стоките, които сте закупили от онлайн магазина, в рамките на 14 дни, считано от датата, на която Вие или друго лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките. Не е необходимо да посочвате причина за връщането.

За да упражните правото си на връщане на закупените стоки е необходимо да попълните онлайн формуляра ни link. Ние незабавно ще изпратим на електронната Ви поща съобщение за потвърждение на получаването на отказа, а наш представител ще се свърже с Вас за уточняване на детайлите.

Необходимо е да върнете стоките в добър търговски вид в оригиналната им опаковка на адреса, посочен от „Де 5 Студио“ ООД като адрес за връщане на стоки. Необходимо е заедно със стоките да върнете оригинален касов бон, доказателство за покупката. Транспортните разходи, свързани с връщане на стоките, е за сметка на клиента.

Възстановяване на сумата по върнатите артикули се извършва в рамките на 14 дни от датата на упражняване на правото на връщане и след проверка за добрия търговски вид и целостта на опаковката на артикулите. Заплатените суми за връщане, монтаж, демонтаж, транспорт и доставка не се възстановяват.

„Де 5 Студио“ ООД няма да възстановява стойността на артикули в следните случаи:

  • Артикули, върнати след 14-тия ден от закупуването им;
  • Повредени артикули;
  • Артикули с нарушена опаковка;
  • Артикули без опаковка;
  • Използвани артикули;
  • В случай че е бил закупен персонализиран продукт.

В случай че някой продукт пристигне в недобър търговски вид, „Де 5 Студио“ ООД си запазва правото да възстанови частично сумата на върнатия артикул или изцяло да откаже възстановяване на стойността му.